GFT-ophaling in Bredene niet, in Oostende wel,….

De laatste weken worden we dagelijks om de oren geslagen om meer respect te hebben voor het klimaat. Uiteraard moeten we werken naar een beter klimaat en moeten we beter recycleren en minder minder restafval produceren.  Belangrijk is dus  om meer en beter te recycleren. Dirk Cattoir (Neutraal Bredene) pleitte tijdens de vorige legislatuur regelmatig voor aparte ophaling van GFT zodat dit niet meer in de restafvalzak moet worden gestoken en we zo minder restafval produceren in Bredene. Het bestuur van Bredene veegt al de argumenten van tafel schuilend achter de paraplu IVOO (intercommunale voor afvalverwerking). Ook dit jaar heeft Dirk Cattoir tijdens het vragenkwartiertje voor de gemeenteraad reeds het probleem aangekaart. Zelfde probleem met overschotten van compost. En toch kan het ook in Bredene maar de wil om echt iets te doen voor een beter milieu en klimaat ontbreekt blijkbaar bij het Bredens gemeentebestuur, allen de soloslum acties naar de verkiezingen toe krijgen steun.

Toch zal Dirk Cattoir blijven hameren op het nut van gescheiden ophalen van GFT en een betere recyclage. Het is dus nu, voor verschillende Bredenaars die het goed voor hebben met het milieu (klimaat), GFT-transport naar gemeente waar het wel kan. En ver hoeven ze niet te gaan want bij buur Oostende, toch ook lid van IVOO, kan het wel. COMPOSTPAVILJOEN – OPHALING GROENTEN- EN TUINAFVAL te OOSTENDE, klik hier

In verschillende andere gemeenten en steden doen ze het op andere manieren, maar er is ook aparte afhaling van GFT. In Antwerpen werkt men met recyclage straten. In iedere wijk zijn er verschillende plaatsen waar gesloten containers staan voor elke soort afval  en container, dus ook voor GFT. Nog een voordeel van deze recyclagestraten is dat er niet meer op verschillende dage een vuilniswagen door de straten moet rijden men brengt het afval naar een bepaalde plaats waar het dan wordt opgehaald.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *